Havadis53

Pazar’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Pazar’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
551 views
24 Kasım 2022 - 17:02

Haber: CEVAHİR TOPALOĞLU 

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, anıta çelenk sundu.

Törene, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Saat 10’da Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden program etkinliklerle kutlandı

Kutlama Programı okulun konferans salonunda ilçe Kaymakamı Mustafa Akın, Pazar Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve okul öğrencilerinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Sunuculuğunu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Emine Ayvaz’ın yaptığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Program Sunucusu Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Emine Ayvaz

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, günün anlamıyla ilgili konuşmasını yaptı.

Etkinlik, kutlama mesajlarının okunmasının ardından okul ve kurumların öğretmenlerine ait slayt gösterisi, emekli öğretmen Servet Sunay Varan‘ın konuşması, bu yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi , mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yaşar Oral’ın şiir okuması, mesleğe yeni başlayan Pazar Anaokulu Öğretmeni Azize Coşkun’un konuşması, öğretmen eliyle “Cana Dokunmak” adlı tiyatro gösterisi ve folklor gösterisi ile program görevli öğretmenlerin ve protkolun sahneye davet edilerek toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Aday öğretmenlikleri tamamlanan öğretmenler, Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Dilek Kantarcı koordinesinde yemin etti.

Pazar ilçesinde uzun yıllar görev yapan bu yıl içinde emekli olan öğretmen Servet Sunay Varan ve Bektaş Koca’ya ilçe Kaymakamı Mustafa Akın tarafından hizmet şeref belegesi  ve plaket takdim edildi.

 

 

 

 

timbir - birlik haber ajansi