Havadis53

Doktor Adayları RTEÜ’de Saha Koşullarına Hazırlanıyor

Doktor Adayları RTEÜ’de Saha Koşullarına Hazırlanıyor
405 views
29 Mayıs 2021 - 19:47

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde , 18 farklı üniversiteden gelen 36 doktor adayı tıp öğrencisine yönelik “Uygulamalı Acil Müdahale Simülasyon Eğitimi” düzenlendi.

RTEÜ’den yapılan açıklamada ” Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem BİLİR ve proje ekibi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliği Destek Projesi kapsamında ülkemizdeki 18 farklı Üniversitenin Tıp Fakültesi’nden gelen 36 doktor adayı Üniversitemizde saha koşullarına hazırlandı.  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nde (RSİM) 23-29 Mayıs 2021 tarihleri arasında 7 gün boyunca gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde, doktor adayları; temel yaşam desteği, ileri kardiyak yaşam desteği, travmaya yaklaşım, nörolojik acillere yaklaşım, pediatrik aciller, dahili-cerrahi aciller, kadın doğum gebe hasta yönetimi, ambulansta hasta transportu, asm/tsm akılcı ilaç uygulaması, hasta-hekim-hasta yakını iletişim becerisi ve grup dinamiği etkinlikleri gibi çeşitli etkinlik ve eğitimlerle saha koşullarına hazırlandılar.

Tıp Fakültemiz Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Bilir’in yürütücü olduğu proje ekibinde; Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ersunan, Uzm. Dr. Alpaslan Ünlü, Arş. Gör. Dr. İsmail Ataş ve Arş. Gör. Dr. Yalçın Güzel yer almaktadır.

Simülasyon merkezinin eğitim açısından çok değerli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Bilir, simülasyonun eğitimin bir parçası olduğunu, özellikle de pandemi döneminde öneminin daha da arttığını ifade ederek; “Türkiye’nin ve dünyanın uğraştığı pandemi döneminde kesintiye uğrayan eğitime destek olmak ve doktor adaylarının alanlarında daha donanımlı ve hasta bakım becerilerine sahip olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi hazırladık ve projemiz TÜBİTAK tarafından uygun görülerek desteklendi. Eğitim etkinliğimiz ülkemizdeki Tıp Fakültelerinden büyük bir teveccüh gördü, yaklaşık olarak 100 Üniversiteden başvuru aldık, ancak pandemi koşulları ve eğitimin niteliği dolayısıyla ancak 18 üniversiteyi davet edebildik. 18 üniversiteden gelen doktor adayları bir hafta boyunca simülasyon merkezimizde bizimle birlikte bir takım senaryoları canlandırdı. Alışveriş merkezindeki ölüm vakasına, trafik kazasına dış ortamda müdahale ederek hastaneye nakletmelerini istedik. Doğum vakasını, doğum sonrasında yeni doğana müdahale etmelerini, travma hastaları, beraberinde zehirlenme vakaları ile birlikte bu dönemin problemi olan COVİD ve beraberinde felçli hastalara nasıl müdahale etmelerini istedik. Hazırlanan senaryolar üzerinden daha kalıcı ve etkin bir eğitim amaçladık. Bu etkinliğin ortaya çıkması esnasında bizlerden desteklerini eksik etmeyen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Dekanımız Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu’na, eğitimler esnasında bizlere destek veren Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kenan Kadıoğlu,  Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Ardıç ve Dr. Hüseyin Dedecan’a katkıları dolayısıyla teşekkür şahsım ve ekibim adına teşekkür ederim” dedi.

timbir - birlik haber ajansi