Havadis53

Eyüp Demir “Üreten toplum değil tüketen toplum olduk”

Eyüp Demir “Üreten toplum değil tüketen toplum olduk”
274 views
17 Aralık 2021 - 21:41

Doğru Parti Rize İl Başkanı Eyüp Demir gazetesine Karadeniz’e konuştu

Doğru Parti Rize İl Başkanı Eyüp Demir, gazetemiz Karadeniz’e özel açıklamalar yaptı. Ülkede ekonomik durumun her geçen gün kötüye gittiğini belirten Demir, iktidarı hedef aldı. Türkiye’de tarımın bitme noktasına geldiğini savunan Demir, birçok tarım ürününün ithal edildiğini dile getirdi. Köylerden şehirlere göçün önlenmesi için yeniden Köy Enstitülerinin kurulması gerektiğini ifade eden Demir, ülkenin üreten toplum modelinden tüketen toplum modeline geçtiğine dikkat çekti. Öte yandan Demir yaş çay sorunları ve ÇAYKUR ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

İşte Demir’in o açıklamaları:

GEZENE MAZOT 5 LİRA BUĞDAY EKENE 10 LİRA

2002 yılından önce dünyada kendi kendisini besleyen 7 ülkeden biri olan Türkiye, 2021 yılında 26 milyar dolarlık tarım ürünü ithal eden ülke oldu. Yani Türkiye, tarım, sanayi üretmiyor. Türkiye’de yat ile gezene mazotun litresi 5 TL, buğday ekene mazotun litresi 10 TL. Böyle bir ekonomi olmaz. Buradan yola çıkarak AKP’nin üreticiye bakış açısını artık anlatmaya gerek yok. Bir ülkede üretene mazot ve gübre kapsamında yüzde 100 fark koyuyorsanız kimsenin masal anlatmasına gerek yok.

YİNE SÖYLÜYORUM ÇAYKUR PAZARLIK MASASINDA

Biz iddia ediyoruz ki ÇAYKUR, Varlık Fonu’na alınması ile birlikte pazarlık masasına oturtuldu. Yani ÇAYKUR, dünyadaki pazarın içine sokuldu, alıcı bekliyor. En güzel alıcı da Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dır. Rize’deki iktidar partisinin siyasetçileri çıksınlar milletin gözüne bakarak desinler ki ‘ÇAYKUR bizim iktidarımızda özelleşmeyecek, satılmayacak. Bilakis yatırım yapılacak’ bunu diyebiliyorlarsa biz onları alkışlarız.

KÖY ENSTİTÜLERİ YENİDEN AÇACAĞIZ

Bizim kalkınma ile ilgili bölgemiz için projelerimiz var. Kalkınma bir kere köylerden başlaması lazım. İnsanları şehirlere yığdık. Üreten toplumdan tüketen toplum modeline geçtik. Oysa Türkiye bir tarım ülkesiydi. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Köy Enstitüleri vardı, bunlar kapatıldı. Köy Enstitülerinin günümüzün şartlarına cevap verecek şekilde açılması partimizin programında vardır. Bugün Köy Enstitüleri ülkemiz için gereklidir. Böylece köylerimize geri dönüşler tekrar sağlanmalıdır.

KAMU BÜTÇESİ İÇİN HESEP SORACAĞIZ

Biz diyoruz ki Doğru Parti olarak hesap soracak. Yani devr-i sabık oluşturacağız. Kamu bütçesini kullanıp da bu kullandıkları bütçenin hesabını veremeyen, devletten gücü alıp da o gücü şahsına, ailesine, çevresine kullananlar her kimse Doğru Parti olarak bunlardan kanun önünde hesap sorulmasından yanayız. Hesap sorma işi ancak hesap verebilenlerin işidir. Biz siyasi dönemlerimizin hesabını hem de ihtilal dönemlerinde verebilen siyasetçileriz.

FAİZ AÇIKLAMALARINI İBRETLE DİNLİYORUZ

Bugünkü hükümetin ekonomi, özellikle faizle ilgili açıklamalarını ibretle dinliyoruz. Faiz, sebep, enflasyon, sonuç bu tezi doğrulayan hiçbir ekonomik veri yok. Madem hükümet faizi indirmeye çalışıyor, hükümete gelince faiz diyor ama vatandaşa gelince ona gecikme zammı diyor. Peki gecikme zammı ile faiz arasındaki fark nedir. İkisi de faiz. Yani üniversiteyi bitiren bir çocuğumuzun öğrenim kredisine devlet gecikme zammı uyguluyor. Ama kendisine gelince bu faizdir diyor. Biz Doğru Parti olarak gecikme zammı ile faiz arasındaki ince farkı Türk milletine anlatacağız. Devlet önce kendi alacakları üzerinden faizleri düşürecek.

SAYIN KURTULMUŞ’A SORMAK LAZIM…

Sayın Numan Kurtulmuş çıkmış diyor ki ‘Devletten alınan parayı dolara, dövize yatırmak haramdır’ diyor. Peki Türkiye Cumhuriyetinde yapılan köprülerden, yollardan, havaalanlarından veya diğer yatırımlardan yapılan borçlanmaları, anlaşmaları döviz üzerinden yapmak hangi kitapta yazıyor? O zaman Sayın Numan Kurtulmuş’a bunları sormak lazım.

KARADENİZ BÖLGESİNDE YAPILANMA TAMAM

Karadeniz Bölgesinde bizim yapılanmamız bitti sayılır. Artvin’den Samsun’a kadar hemen hemen bitti sayılır. Trabzon’da bir gecikme yaşadık. Trabzon’da da çok değerli bir bürokrat arkadaşımız göreve gelecek. Daha sonra Sayın Genel Başkanımız ile bir Karadeniz turu yapmayı planlıyoruz. Samsun’dan başlayarak Artvin’e kadar ziyaretler gerçekleştireceğiz. İnsanlarımızı dinleyeceğiz, biz de çalışmalarımızı anlatacağız. Beklentilerini de dosyalayıp Ankara’da bir çalışma yapacağız.

ÇAY KANUNUNDA TÜM PAYDAŞLAR OLMALI

Çay kanunu hazırlamak sadece bir siyasi partinin veya kurumun görevi olmamalıdır. Çay kanunu kapalı kapılar ardında konuşulmamalı. Çay kanunu üreticileri, çay sanayicilerini, bütün paydaşları içine alarak hazırlanmalıdır. Yoksa ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile olmaz. Olan kanunda yürümez.  Ticaret ve Sanayi Odasının veya diğer odaların çay kanunu ile ilgili hükümetin aleyhinde ‘burası olmamış’ diyecek gücü yok ki. Onlar sırtlarını siyasete dayamışlar, oradan besleniyorlar. Onun için onların önüne ne koyarsanız ‘evet’ diyecekler. Çay kanunu değil, onların önüne buğday kanunu getirin ona da ‘evet’ diyecekler. Onların başka yapacak bir şansları yok.

SİYASİ PARTİLERİN ÜYE KAYITLARI DOĞRU DEĞİL!

Bugün yürürlükte olan siyasi partiler yasaları ile hiçbir siyasi partinin üye kaydı doğru değildir. Biz üye yaparken bir vatandaşın başka siyasi partiye üye olmaması gerekiyor. Kayıtlı olsa bile istifa etmesi gerekir. Vatandaşı üye yapmak için partiye çağırıyoruz. Vatandaşa bir partiye üye olup olmadığını soruyoruz, ‘yok’ diyor ama e-devlete girdiğimizde bir bakıyoruz ki başka bir partiye üye gözüküyor. Vatandaş şaşırıyor, isyan ediyor. Haberi olmadan üye yapılmış. Benim eşimi dahi üye yapmışlar. Haberi olmadan. Şu kadar üye yaptık diyorlar ama rakamlar gerçekçi değil. Belki de ölüleri bile üye kaydı yapıyorlar. Bu üç kağıtçılığın önüne geçmek lazım.

ÜYE İŞİNİ SEÇİM KURULLARI YAPMALI

Benim Rize’de 630 üyem var. Ama bunlar gerçek üye. Yalan üye değil, gönül rızası ile üye olan insanlar. Bu sahteciliğin önüne geçmek için ne yapılmalı? İllerde, ilçelerdeki adliyelerdeki seçim kurulları partilere üye işlemlerini yapmalı. Onlara bu görevi vermeliyiz. Siyasi partiler üye konusunda defter tutmayacak, ilçe seçim kurulları defter tutacak. Seçim kurullarındaki üye sayısı geçerli olacak. Bu parti içi demokrasiyi getirecek. Üyeler, delege olacak, milletvekili adayını, belediye başkan adayını, üyeler belirleyecek.

Kaynak: Karadeniz Gazetesi

timbir - birlik haber ajansi